Tjanser

En vigtig del af at gå på efterskole er også, at det ikke kun handler om at blive uddannet! Vi arbejder dagligt med dannelse af mennesker! 

To helt konkrete initiativer på den konto er vores rengørings- og køkkentjanser! 

Tjanser.Dannelse.Tjanser.Dannelse.Tjanser.Dannelse.Tjanser.Dannelse.

Hvorfor køkkentjanser: 


Minimum 2 uger om året bliver elevernes skoleskema byttet ud med køkkentjans. Enten på bagholdet fra 6.15 til ca 14.00 eller fra 16.30 til ca 20.30. 

Opgaverne er madlavning, opvask, bagning og hvad der ellers skal til for at sørge for, at 250 mennesker kan få mad 6 gange om dagen. 

For os er det vigtigt, at eleverne lærer, hvor meget arbejde der ligger i at forberede og servere sund og varieret kost! Vi bager eksempelvis 600 boller dagligt, der pilles 150 æg og tingene tager tid. Det skal man huske at værdsætte. 

Køkkenugerne er også vores elevers pause fra undervisningen. Computerskærme og klassetid er byttet ud med praktisk arbejde, hvor hænderne får lov at arbejde!

Det hele er læring! Vi er ret stolte over, at vores elever også bliver klogere på madlavning i deres tid på skolen. 

The International Efterskole Vedersø Kitchen 1

"rengøringskonen"  er...... dig

–hver eneste dag! OG sådan er det bare

Med 96 elever, der alle bruger den samme dagligstue, fællestoiletter og te-køkken, er det ikke en underdrivelse at sige, at det kan rode en del! Derfor er der rengøring på skemaet hver formiddag! 

Der er ingen forældre eller rengøringshjælpere ansat til at rydde op efter nogen - heller ikke lærerene!

Vi tror på, at der også er en vigtig læring i, at vores elever kan svinge en kost og en toiletbørste! Der er også en læring i at vide, at   rammer skraldet ikke skraldespanden, så er det temmelig øv at skulle være den, der rydder det op efterfølgende! 

Vi ved godt, at det ikke er alle vores elever, der har prøvet at skifte sengetøj, vaske klude, eller tørre paneler af - men vi bistår dem hele vejen, og guider efter bedste evne

(Læs: vi gør det ikke for dem! - men vi er mestre i at kvalitetstjekke og fortælle dem, hvor der skal optimeres. :) )  

The International Efterskole Vedersø Chores Cleaning
The International Efterskole Vedersø Responsibility Windows
The International Efterskole Vedersø Responsibility Cleaning