uddannelse
efter TI

Typisk vælger vores elever ét af følgende efter et år hos os: 

  1. De vender hjem til det lokale skolesystem og genoptager deres uddannelsesvej der. Eks. High school
  2. De søger ind på enten IB eller Pre-IB
  3. De ansøger om optagelse på en dansk ungdomsuddannelse
  4. De tager et år mere på efterskole
The International Efterskole Vedersø School Trip Bus

Retur til et lokalt skolesystem udenfor Danmarks grænser: 

  1. Ræk ud til skolen - og tal med en studievejleder om, hvordan I skal forholde jer. Vi anbefaler I gør det INDEN skoleåret på TI påbegynder.
  2. Vær opmærksom på, at vores skoleår i Danmark strækker sig fra starten af august til slutningen af juni. Alle eksaminer ligger i maj/juni - og det er IKKE muligt at udbyde eksaminer på andre tider af året.
  3. Vores  akademiske program er Cambridge IGCSE. Det kan I læse mere om her: cambridgeinternational.org. Medbring informationerne til studievejlederen, så I i fællesskab får klarlagt, hvad det kan tælle for i forhold til de skoleregler, der er gældende i det pågældende land.
  4. Ind i mellem beder lokale skoler om eks. fraværsstatistik på eleven. Informér os om det i god tid, og så er vi behjælpelige i det omfang, der kan lade sig gøre. 

IB eller Pre-IB

Vores Studievejleder Paul er behjælpelig med at guide og vejlede elverne i, hvordan de søger optagelse på hhv. pre-IB/IB.

I løbet af året modtager alle elever studievejledning. Mange af vores elever søger i retningen af (pre) IB efter et år hos os.

Vi afholder "Mocks" (terminsprøver), og det er resultaterne fra disse, som bliver anvendt i optagelsesproceduren, hvis eleven skal direkte på IB efter et år hos os.  

Vedersoeefterskole Website Social Faellesskab Leg2
Vedersoeefterskole Website Social Faellesskab Mudder Gutterne

Dansk ungdomsuddannlse? 

For vores danske elever, som gerne vil videre på en dansk ungdomsuddannelse, er der 2 muligheder:

  1. Hvis de er på T.I. i 10. klasse er det letteste, at eleven søger ind med afgangsbeviset fra 9. klasse.
  2. Hvis eleven er på T.I. i 9. klasse betyder det, at de skal til optagelsesprøve på det lokale gymnasium. Det er familierne selv, som opsøger og tilmelder sig. Vi kan ikke uddele garantier for, at en optagelsesprøve er den direkte adgang til et gymnasium - men alle de elever, som vi har sendt til optagelsesprøve, i den tid T.I. har eksisteret, er blevet optaget på et gymnasium.