Da vi legede skole som små, var jeg altid læreren

Tekla Vangsgaard Bjerre: "Jeg elsker bare at være lærer - så simpelt er det."

Jeg har altid vidst, at jeg ville være lærer. Da jeg var lille, plejede jeg at lege skole med mine venner, og jeg var altid læreren.

Jeg blev forelsket i efterskole-livet, da jeg selv var elev på Lomborg Efterskole, og endnu mere, da jeg arbejdede som lærer i et barselsvikariat på VI i 2001. Jeg endte ikke på en efterskole, men fik 16 fantastiske år som lærer på Brorsonskolen i Varde og derefter 1,5 år som pædagogisk leder for undervisning på en folkeskole i Esbjerg, før muligheden for at søge mit drømmejob pludselig blev mulig.

For mig var det skæbnen, at muligheden for at blive efterskolelærer på TI opstod, og jeg kan ikke vente med at komme i gang.

Jeg underviser i

  • Dansk FP10
  • Tysk IGCSE
  • Kreative valgfag

Kontakt:
tvb@theinternational.dk  

Uddannelse:
Læreruddannelsen, Blågaard Statsseminarium 2003. Linjefag: Dansk, Engelsk, Historie og Idræt.
Yderligere linjefag - Tysk, 2012, UCSyd.
Diplom i ledelse, 2017-2020, UCSyd.

International erfaring:
Jeg boede i 6 måneder i Norge i 1997, hvor jeg arbejdede som stuepige på Holmenkollen Parkhotel i Oslo. I 2003 rejste jeg rundt i Thailand, Cambodia og Malaysia i et halvt år med en veninde og oplevede den lokale kultur.

Nationalitet:
Dansk

Rejse på min ønskelisteAustralien - jeg elsker accenten og jeg har altid gerne ville se og opleve den smukke natur og lærer mere om kulturen.

Mit fornemmeste mål med at arbejde med unge mennesker

At lære de unge at tage ansvar i et fællesskab såvel som at turde stå ved, hvem de er som individer. At se muligheder i stedet for begrænsninger og tro på egne evner på trods af udfordringer.

Livet er ikke en lige landevej, men en rutschebanetur af de helt store.

Mit ynglingscitatLivet har så stor værdi, lev det før det er forbi
Piet Hein

Teklas speciale; Dansk, Tysk og kreativitet

- Så er det tid til kreativitet, men ikke med grammatikken!

Sprog gør os i stand til at kommunikere med hinanden. Selv på tværs af tid og sted gennem litteratur, technologi og medier. Jeg forsøger at hjælpe mine elever med at opdage glæden ved at læse, forstå og analysere. Og selvfølgelig glæden ved korrekt grammatik! Hvem elsker ikke korrekt grammatik? ;)

Creative udfoldelser bringer mig tillige stor glæde. For det første er det bare kanon hyggeligt, for det andet får du kreeret noget. Jeg ser altid frem til at se, hvad vores kreative elever finder på, når jeg giver dem et projekt. Der er mange af dem, der er vildt kreative, så det er altid fedt at se, hvad de får skabt. 

Mit sejeste hashtag#stærkeresammen

Hvorfor TI?

Man skal vælge TI, fordi man her kan opleve efterskolelivet i en multikulturel, international kontekst med elever og lærere fra hele verden. Her kan du udfordrer dig selv både på et personligt og et akademisk plan. Det bliver et år, du aldrig glemmer.

Jeg valgte selv TI, fordi skolen giver mig muligheden for at arbejde i et miljø, der omfavner og fejrer forskelle gennem kulturmøder. Og som lærer giver skoleformen mig muligheden for at opbygge tætte relationer til mine elever, så jeg får en bedre forståelse af deres individuelle behov og mål - så jeg bedre kan hjælpe dem på vej.