Han skulle lige have et år som underviser... 30+ år senere

Kåre Heide-Ottosen har prøvet lidt af hvert i skoleverdenen

Efter flere år i udlandet ville jeg lige prøve at være underviser i et år på en handelsskole. Men det at kunne give unge mennesker noget med på deres rejse i livet var så berigende, at jeg nu har været i undervisningsverden i mere end 30 år.

Jeg har arbejdet både som underviser og forstander lige fra professionshøjskoler, ungdomsuddannelser til efterskole. Jeg har været på The International siden januar 2020 som Head of School.

Jeg underviser i

  • TI project
  • Fortælletime

Kontakt:
kot@theinternational.dk

Uddannelse:
Cand. merc., HD(O), pædagogikum

International erfaring:
Boet i Sverige og Polen samt haft hele verden som arbejdsplads som Director for International Department på Erhvervsakademiet Lillebælt

Nationalitet:
Dansk

Mit fornemmeste mål med at arbejde med unge mennesker

At give dem et godt fundament for deres udvikling og fremtid.

Mit ynglingscitatDer findes ikke problemer - kun udfordringer, og på disse findes løsninger. Det er kun vores egen kreativitet og vilje, som sætter begrænsningerne.

Kåres speciale; TI project og fortællertime

- Lad os lære af hinanden

Det er i dagens uddannelsesverden vigtigt at lære at arbejde projektorienteret. Derfor er det fantastisk at stå for vores TI project, hvor vi løbende giver eleverne spændende projekter, som de arbejder med - ofte på gruppebasis, da kompetencedeling og samarbejde også er utroligt vigtige kompetencer. 

Fortællingen er både en vigtig del af livet - og ikke mindst af efterskolen. Som mennesker vokser vi, når vi hører andres fortællinger - og når vi fortæller vores egen. Som leder er det helt centralt og specielt for mig at høre vores elevers fortællinger - og at de høre vores og andre menneskers fra alverdens kulturer. 

Hvorfor TI?

Vi lever i en global verden, hvor vi skal forstå og agere i en multikulturel hverdag. TI har unge mennesker fra hele verden, så du får en indsigt og forståelse for andre kulturer. Og så får du venner fra hele verden i resten af dit liv - hvis du vil.