Verdensborgeren der vendte hjem til Danmark

For Jon Bøgedal Ross handler efterskole om at gøre eleverne stærkere på flere niveauer

Kort beskrivelse? Jeg er en international erfaren mand, der elsker sport og motion. Jeg elsker at arbejde med eleverne, hjælpe dem med at blive stærkere og mere robuste både mentalt of fysisk. Det er faktisk det. Kernen af det hele.

Jeg har rejst, boet og arbejdet i hele verden - og nu er jeg tilbage, hvor det hele begyndte: Danmark. Det er fedt at have fundet et sted som The International, hvor unge fra hele verden samles. Som International koordinator er det vigtigt for mig at understøtte det multukulturelle miljø, vi har, og den interkulturelle forståelse, der opstår her.

Jeg underviser i:

  • Global Perspectives IGCSE
  • Løb & bodyweight træning

Kontakt:
jr@theinternational.dk

Uddannelse:
B.Polsci, University of Pretoria, South Africa,  2011.

International erfaring:
Boet: Denmark, Sweden, UK and South Africa. 
Arbejdet som sikkerhedskonsulent eller underofficer i: Denmark, UK, South Africa, Nigeria, Ethiopia, Kenya, Iraq, Afghanistan.

Nationalitet:
Dansk

Rejse på min ønskelisteTyskland - bjerge, rig kulturel historie, geografisk variation, lige i nærheden og ordentligt. What's not to like?

Mit fornemmeste mål med at arbejde med unge mennesker

At forsøge at dele de indsigter, oplevelser og erfaringer, jeg har gjort mig, for derigennem at give de unge et godt grundlag i deres videre færd.

Mit ynglingscitatFrihed bliver først rigtig tydeligt i dens fravær

Jons speciale; International koordinator, Global Perspectives og motion

- Jeg træner både krop og sind

Min mor boede i Congo i fem år - og min ældste bror blev født der. Min anden storebror har rejst verden rundt, og mine to yngre halvsøskende har en international mor. Så egentlig var det her med det internationale nok en meget naturlig del af mit liv helt fra starten. 

Personligt har jeg altid en fornemmelse af, at min fremtid på en eller anden måde befandt sig uden for de danske grænser. Efter en barn- og ungdom, hvor jeg besøgte det meste af Europa med min familie, rejste jeg selv ud i den store verden i 1999, i første omgang til Sydafrika i tre måneder med min sorebror, der studerede i landet på det tidspunkt.
 
Ikke længere efter, at jeg vendte hjem til Danmark, var det afsted til Syfafrika igen, hvor jeg boede med en gammel zambisk ven i halvanden måned. Jeg var med ham til alskens begivenheder. Zambiske brylupper, middage med prinsesser - og eventyr ud i den vilde verden der er traditionel zambisk cuisine.
 
På det tidspunkt var jeg hooked. Det internationale trak i mig - det var en del a mig. Siden har jeg boet og arbejdet i mange andre lande fra England, Sydafrika, Nigeria, Ethiopien til Irak og fler andre.

Det er den her passion for, hvad det internationale kan give os og bidrage med på godt og ondt, som jeg stræber efter at viderebringe til mine elever, så de bedre kan forstå, relatere til og agere i den globale verden, vi lever i. Både inde og uden for de danske grænser, jeg selv engang søgte udenfor.

Mit sejeste hashtag#jegbrugerikkehashtags

Hvorfor TI?


Dynamikken, den kulturelle smeltedigel, de fantastiske mennesker og alle de positive udfordringer.