Fodbold

Vi rykker i fodbold!

Fodbold på højeste niveau - men med plads til alle!

Fodbold er både for drenge og piger, og det er et vores profilfag. Det betyder, at vi har nogle af de bedste trænere og faciliteter man kan forestille sig - inklusive Vestjyllands fedeste kunstgræsanlæg fra sommeren 2020 - men man kan også vælge fodbold for hyggens skyld. Her er plads til alle, og vi deler holdene op, så der er plads til begge dele.

Undervisningen består i høj grad af teknisk træning med masser af 1. berøringer, vendinger, finter, driblinger og sparketeknik, men vi arbejder selvfølgelig også med den taktiske og fysiske del og spiller en masse småspil.

Vi spiller med i Skoleligaen og den bedste efterskolerække i Danmark, så der er masser af kampe på højeste niveau. Derfor vil fodboldrelevant konditions- og fysisk træning også være en del af træningspassene, så vi er skarpe, når det gælder.

Efterskole og fodbold

Det er en kæmpe fordel med tre fodboldboldbaner, hvor du kan spille udendørs fodbold med dine kamerater og mod andre efterskoler hele året rundt. Selv om vinteren kan vi træne uanset vejret, da vi kan bruge kunstgræsset fremfor de alimindelig baner. 

Ligeledes bliver banerne også brugt til alle mulige andre former for boldspil samt diverse atletikdiscipliner.

Facilitetsmæssigt er dette en kæmpe fordel. Ikke mindst når vi lægger 2 idrætshaller og springcenter oveni, da mange af vores elever dyrker andre interesser, betyder det, at vi ikke mangler noget.

Alt i alt har vi en stærk profil, som en efterskole med fodbold på højeste niveau men med plads til alle!

Et vigtig element i al vores undervisning og idrætsholdning er, at dygtiggørelse, fællesskab og en sund konkurrenceånd godt kan forenes. Derfor kræver vi ”fair play” af dig som elev i alle spil. Vi spiller både kampe på højeste niveau og med vores naboskoler i god sportsånd, så der er kampe for alle - både drenge og piger, 1. og 3. hold, og alle er lige vigtige for os, for vi er ikke elitære i vores tilgang til idræt og sport!

Vi har ikke mindre end 3 fodboldbaner inklusive kunstgræsanlæg med Goalstation så vi kan spille året rundt. Vi gør dog meget ud af, at det er helt ok at dyrke flere interesser, og mange af vores elever spiller mest fodbold efterår og forår, hvor vi har op til 4 træninger om ugen, mens de vælger at supplere med andre interesser om vinteren, hvor de måske kun spiller fodbold 1-2 gange om ugen. Det kan lade sig gøre, fordi vi har 3 valgfagsperioder, hvor man kan vælge frit og kombinere fuldstændig som man vil.

Mød dine trænere