Fodbold

Vi rykker i fodbold!

Fodbold på højeste niveau - men med plads til alle!Fodbold er både for drenge og piger, og faget kan vælges som både linjefag eller valgfag.

Undervisningen består i høj grad af teknisk træning, hvor vi bl.a. træner 1. berøringer, vendinger, finter, driblinger og sparketeknik, men vi arbejder selvfølgelig også med den taktiske del indenfor forsvar, angreb, løbemønstre og forskellige spilsystemer. 

Vi spiller med i Skoleligaen og den bedste efterskolerække i Danmark, så der er masser af kampe på højeste niveau. Derfor vil fodboldrelevant konditions- og fysisk træning også være en del af træningspassene, så vi er skarpe, når det gælder.

Et vigtig element i al vores undervisning og idrætsholdning er, at dygtiggørelse, fællesskab og en sund konkurrenceånd godt kan forenes. Derfor kræver vi ”fair play” af dig som elev i alle spil. Vi spiller både kampe på højeste niveau og med vores naboskoler i god sportsånd, så der er kampe for alle - både drenge og piger, 1. og 3. hold, og alle er lige vigtige for os, for vi er ikke elitære i vores tilgang til idræt og sport!

Vi har ikke mindre end 3 fodboldbaner, så vi kan spille udendørs næsten året rundt. Om vinteren foretrækker vi dog at trække indendørs og bruge vores 2 idrætshaller, samtidig med at vi låner kunstgræsbanerne i Ringkøbing og Spjald, som vi har et godt samarbejde med. Vi gør meget ud af, at det er helt ok at dyrke flere interesser, og mange af vores elever spiller mest fodbold efterår og forår, hvor vi har op til 4 træninger om ugen, mens de vælger at supplere med andre interesser om vinteren, hvor de måske kun spiller fodbold 1-2 gange om ugen - det kan lade sig gøre, fordi vi har 3 valgfagsperioder, hvor man kan vælge frit og kombinere fuldstændig som man vil.