Faget Dansk

Faget Dansk på The International

 

Vi tilbyder ikke obligatorisk dansk undervisning, men du kan vælge i mellem to former for danskundervisning.

Du vælger mellem følgende tilbud:

  1. Dansk som andetsprog: Er det danske sprog nyt for dig? Så er dette klassen for dig. Ca. 2,5 time om ugen vil du sammen med dine skolekammerater nørkle med det danske sprog, så du kan lære at begå dig på mundtligt og skriftligt. Udover dette er der rig mulighed for at lære og afprøve dansk, da du er i Danmark og helt sikkert vil få en masse danske venner.
  2. FP10 afgangsprøve: Skal du bruge en dansk afgangsprøve for at komme videre efter dit ophold på The International, tilbyder vi dig undervisning og FP10 afgangsprøven i dansk.Du vil blive undervist i danskfaget baseret på FP10 pensum, og du skal forvente ekstra lektier i forbindelse med faget samt prøven til sommeren. Vi tilbyder ikke FP9 prøven på skolen. 

Uddannelsesmuligheder efter The International

Du skal være opmærksom på, at der er nye regler i forbindelse med optagelse på de danske gymnasier. Hvis man tager et år efter 9. klasse mellem folkeskolen og gymnasiet - såsom et efterskoleår - skal man enten tage 10. klasses afgangsprøver i dansk, engelsk og matematik eller til optagelsesprøven. Derfor vil vi fra årgang 19/20 tilbyde FP10 eksaminer i de relevante fag i samarbejde med Vedersø Idrætsefterskole. Vores erfaring er desuden, at IB-gymnasierne er meget glade for at optage elever med IGCSE beviset, men efter de nye regler skal man dog stadig have 10. klasses prøverne eller til optagelsesprøven. Nærmere information kan indhentes hos os og de respektive gymnasier/uddannelsesinstitutioner.