Cambridge igcse

Hvad er Cambridge IGCSE?

Cambrige IGCSE læner sig meget op ad det engelske skolesystem! Det er målrettet elever i alderen 15-17 år og svarer til cirka 9. og 10. klasse i Danmark.

Vi samler elever fra hele verden - og derfor skal vi også tilbyde et akademisk program, som alle kan få gavn af! Derfor er valget faldet på Cambridge IGCSE. 

Vi tilbyder op til 5 forskellige Cambridge-fag 

2 års pensum på 1 år!

Normalt er IGCSE-programmet fra Cambridge et 2-årigt program. På T.I. gør vi det på 1! 

Det lyder af meget - og det er det også - men vi lykkes med det primært af 2 årsager! 

  • Vi stiller krav til vores elever! De behøver ikke være 12-talselever (faktisk på ingen måde), men de skal være motiverede for at gå i skole - og for at give undervisningen en skalle!
  • Vi har IKKE almindelige klassetrin. I stedet for at putte eleverne ind i en klasse baseret på alder, så screenes de ved skoleårets start. Derefter inddeler vi i eleverne i hold efter niveau. De hold, som har flest udfordringer har også flere lærerressourcer til rådighed, og undervisningen kan målrettes bedst muligt til elevernes niveau. 
The International Efterskole Vedersø Exams
3 obligatoriske Cambridge-fag: 

– Cambridge Engelsk
– Cambridge Matematik 
– Cambridge Global Perspectives

Vælg ét af følgende: 

– Cambridge Combined Science
– Cambridge Enterprise 

Vælg 1 begyndersprog:

– Cambridge German
– Cambridge Spanish
– Cambridge French

Alle elever SKAL Dermed have 3 obligatoriske grundfag, enten Combined Science eller Enterprise og ét Begyndersprog. 

The International Efterskole Vedersø Closeup
The International Efterskole Vedersø Giggle

Cambridge IGCSE: 

Cambridge IGCSE (International General Certificate of Secondary Education) er beregnet til elever I alderen 14-17 år. Selvom fagene er udviklet i tråd med GCSE i England, er det også nogenlunde tilsvarende 9. og 10. klassesniveau i det danske skolesystem. 

En detalje om IGCSE er, at de fleste fag opdeles i Core eller extended. I praksis betyder det, at eksaminerne i Core er mindre omstændige. Samtidig er det ikke muligt at score topkarakterer. 

Hvad kan man bruge en IGCSE til: 

IGCSE er internationalt anerkendt, og findes i over 140 lande. Alle skoler på tværs af landegrænser underviser efter samme standarder, og det betyder at det er let at overføre på tværs af skoler!

IGCSE er et oplagt valg før vores elever bevæger sig videre til pre-IB i DK. Den kritiske tænkning, studiemetoderne og niveauet i undervisningen er særdeles velvalgt - og da alt foregår på engelsk, og både termer og formuleringer noget vores elever kan bruge med selvsikkerhed. 

Der er flere muligheder, eleven kan vælge efter at have gennemført en IGCSE. Eleverne er ikke dårligere stillet med en IGCSE end en dansk afgangeksamen. 

På TI kan vi dog aldrig garantere, at en elev optages på den ønskede ungdomsuddannelse. Det afhænger af karakterer, arbejdsomhed og motivation. Vi ved dog, at vores IGCSE giver eleverne rigtig gode forudsætninger for at klare sig godt på ungdomsuddannelserne. 

Læs mere om uddannelsesmulighederne efter IGCSE her