Nyhedslisten

Nyheder / Det sker

19-10-2020

Language Camp 2020: Her kan du udforske verden

Det startede på en søndag. Søndag den 11. oktober for at være præcis. En spændende efterårscamp.

Gruppe 1 skulle være i Grundtviglokalet. Gruppe 2 i Aristotle. Navne på dørene, hvem skal hvorhen? Seks hjælpere fra tidligere skoleår, fem volontører og Jon, vores internationale koordinator og tovholder på vores Language Camp. Alle står de ved startlinjen og venter, mens biler ruller ind på parkeringspladsen med de første campere.

Og sådan startede det hele…

En bil følger den anden, en ny camper gør de allerede ankomne følgeskab med spændte og lidt nervøse smil. Til slut er der 19 unge mennesker, klar på et par interessante og underholdende dage på The International.

Op på stolen, skriv på t-shirten. ”Wait, what was your name again? Vittige Viktoria, loyale Lina…” Nu kender vi hinanden lidt bedre. Det skal nok blive en sjov uge.

Det er tid til at lade op. Tid til at lukke øjnene. Men det er ikke nemt, når man glæder sig til dagen i morgen.

Mandag…

Smagsløgene blev testet af forskellige retter fra mange kulturer. Kroppen blev udfordret af traditionelle danse. De kreative sind blev sat i gang med kunstneriske udfoldelser. Efter alt det, kunne hovederne næsten ikke rumme mere. Og så alligevel. For der var stadig energi til et spring-disko I vores fantastiske springcenter. Ja, mandag bød på lidt af hvert. Så mange var klar til drømmeland ved sengetid og lukkede deres øjne med tilfredshed – klar til en ny dag.

Banke-banke på, det er tirsdag!

Hvordan er vi ens? Hvordan er vi forskellige? Hvad gør os unikke, og hvorda kan vi alle leve sammen og udnytte de forskelligheder? Tirsdag started vi dagen med at lære om vores interkulturelle verden. Det var tid til at tænke, tid til at lære og tid til at anerkende. Verden og fremtiden er i vores hænder.

Masser af ansvar, masser af undren, refleksion og forståelse. Det var en god dag – lad os starte på den næste.

Halløj, det er onsdag!

Sikke en skøn dag. Vi er klar. Klar til at færdiggøre vores projekter. Vidste du, at the officielle sprog i Togo er fransk? Og at Grenadinerne er en øgruppe i Caribbean? Det ved vores glade campere nu, hvor de har arbejdet med research, kritisk tænkning og sammensat nogle fornemme præsentationer. Efterfølgende? Tjaaa, er der en bedre made at slutte en cool camp af på end med sodavand, snacks og karaoke? Campen er næsten slut nu… men ikke helt. For man skal jo gemme det bedste til sidst.

Det sluttede torsdag...

Den sidste dag gik primært med de sidste forberedelser, så alle var klar til at vise deres flotte arbejde frem for forældrene og fremlægge den nye viden, som ugen bød på. Vi lavede lidt øvelser i mundtlig fremstilling, tog vores pæne tøj på og snakkede lidt om campen. Både ris og ros (heldigvis mest ros). Og så stod vi der igen, afventende, nu ved mållinjen, klar til at biler igen kom rullende.

Og sådan gik det…

Fra søndag til torsdag mødte 19 fantastisk søde campere op på Danmarks Internationale Efterskole. De hyggede sig med latter, læring og de udviklede sig sammen som en gruppe – og hver for sig.

Da vi ventede ved startlinjen, håbede vi, at vi havde planlagt en god camp for de unge, ivrige mennesker. Efter at have krydset mållinjen, tror og håber vi på, at det lykkedes. Det var en absolut glæde at se camperne hygge sig og give den gas gennem ugen.

En stor tak til vores hjælpere: Selina, Leon, Caroline and Rebecca, der var elever på TI sidste år, og Freya samt Jallah fra vores 18/19 årgang. De bragte masser af energi, sjov og glæde med sig og var helt sikkert med til at gøre ugen til en succes.

Selvfølgelig også en stor takt l vores dygtige og dejlige voluntører, der har været en stor del af både planlægningen og gennemførslen af campen – og  TAK til Jon for at være mastermind og tovholderen bag det hele.

Ikke mindst tak for en fed uge til vores campere. Vi håber på at se jer igen!

    


Del på facebook