Model United nations

Forstå FN - for begyndere

Er argumentation, samfundsfag og forskellige kulturer din helt store interesse, er valgfaget MUN helt sikkert noget, du skal overveje! 

I valgfaget MUN bliver du klædt på til at deltage i en Model UN - et rollespil, der er baseret på, hvordan FN arbejder. Du har titel som en delegeret fra et land, og så er din opgave, at argumentere for dine pointer med udgangspunkt i det land, du er! 

Arbejd med MUN et helt år

Vores MUN-fokus kan opdeles i flere. Som udgangspunk skal vores elever vælge valgfaget for at få lov at arbejde med alle delene! 

  • Valgfag MUN. Valgfaget udbydes fra August til Marts i ét modul om ugen. 
  • Deltag på MUN på IB i Struer sammen med efterskoleelever fra andre skoler. (November)
  • Træning i at afholde "MUN for rookies" på TI (I januar) for nybegyndere fra andre danske skoler
  • Deltagelse i Balmun. International MUN-konference i Rostock. (Maj/Juni) 

MUN er et eminent intiativ, som i høj grad udfordrer de elever, der er vilde med at diskutere, argumentere og som er interesserede i samfundsfag! Alle konferencer er med dresscode og kræver en større mængde forberedelse! Faget er for alle - og der kræves ikke noget kendskab til FN eller konceptet MUN før opstart. 

The International Efterskole Vedersø Trip EU Speech

Vi afholder vores egen MUN på T.I.

TI-MUN er for nybegyndere - og vores elever bliver arrangører, "Chairs" og spiller alle de afgørende positioner, for at afvikle MUN. Det bruger vi størstedelen af valgfaget, MUN, på at forberede eleverne til at kunne.