Mød holdet bag The International

Vi er stolte af at kunne præsentere vores dygtige og engagerede lærere på The International – Academy and Boarding School of Denmark:

Jon Bøgedal Ross

Jon er fra Danmark og har arbejdet på Vedersø Idrætsefterskole de seneste 2 år. Han vil sammen med Alex Mason, Head of Studies på The International, være væsentlig i forhold til at viderebringe den helt særlige efterskoleånd fra Vedersø Idrætsefterskole til The International. Jon har masser af international erfaring fra længerevarede ophold i Sydafrika, England, Sverige, Irak, Afghanistan og Sydafrika, og han har en universitetsuddannelse i Statskundskab og Internationale Studier fra Sydafrika.

Han har arbejdet med uddannelse og sikkerhed i Afrika, Mellemøsten og Asien, og han er tidligere instruktør i Forsvaret.

Den praktiske erfaring med de globale problemstillinger og udfordringer vil blive brugt til at gøre IGCSE Global Perspectives og de forskellige projektuger i løbet af året relevante og højaktuelle.

“Det har altid været min drøm at undervise internationale elever i samarbejde med lærere fra hele verden, da det giver en helt særlig energi, man ikke kan skabe på andre måder. Derudover glæder jeg mig utrolig meget til at bruge min teoretiske og praktiske erfaring til at skabe et helt unikt tilbud for unge, der vil verden og vil være klar til at blive en del af den.” - Jon Ross

Jon har mangeårig erfaring som underviser i og udøver af  “Bodyweight Training", som allerede er blevet et af skolens mest populære valgfag.

Derudover er Jon  gift med Anine og bor naturligvis med familien i Vedersø.

Paul Friel

Paul er fra Nordirland, og efter endt uddannelse på Queen’s University, Belfast, i 1984 arbejdede han på en “mixed secondary school”  - en skole for både drenge og piger i alderen 11-17 år de næste 24 år.

De seneste syv år har Paul undervist på forskellige internationale skoler i Danmark, hvor han har været ansvarlig for de ældre elever og for Cambridge IGCSE-eksaminerne.

I Nordirland spillede Paul gælisk fodbold på seniorniveau og blev senere træner for seniorhold.  Desuden var han sekretær i den lokale lystfiskerklub og en ivrig golfsspiller.

Da Paul ankom til Danmark, genoptog han golf, og han er p.t. medlem af Aarhus Golf Club, hvor han spiller med han handicap 4 - ret imponerende ;)

“Efter at være vokset op under urolighederne i Nordirland og have undervist i et meget opdelt samfund, var det ikke bare en inspiration og øjenåbner at komme til en international skole i Danmark, men jeg mener også, at erfaringen har gjort mig til et bedre menneske.  Jeg så elever med forskellig religion, hudfarve, sprog, tankegange o.s.v., som bare havde det fint sammen.

Jeg tror, at man som lærer skal forberede eleverne på livets prøve og ikke nødvendigvis et liv med prøver.  “The International”, mener jeg, tilbyder eleverne unikke oplevelser, som uden tvivl vil hjælpe dem med at klare “livets prøve”, som de givetvis vil opleve, og skolen vil uddanne dem til at blive globale medborgere, som bidrager positivt til det samfund/land, de er en del af.

At være involveret i sådan et enestående og spændende projekt er ganske enkelt fantastisk, og som lærer på “The International” glæder jeg mig til at bruge mine kompetencer og erfaringer til at være med til at give hver enkelt elev mulighed for at blive den bedste udgave af sig selv.

Paul er også del af vores Trivselsteam og fungerer som vejleder på skolen.

Samantha Helps

Samantha kommer fra Melbourne, Australien. Hun er uddannet filminstruktør og skuespiller, og har arbejdet som lærer i Australien, Frankrig, Spanien, Cambodja, USA og Danmark. Hun har altid vidst, at hun ville ud at rejse, og hun forlod derfor Australien, da hun var 19 år gammel, hvor hun rejste til Californien for at arbejde som skilærer. Her fik hun både rejsefeber og undervisningsfeber, og hun blev uddannet som Cambridge English Language Teacher i 2011. Siden da har hun pirret nysgerrigheden hos elever i klasselokaler over hele verden, hvor hun undervejs har samlet 2 sprog op som souvenirs: fransk og dansk.

Som filminstruktør og skuespiller har Samantha arbejdet med mange forskellige samfundsprojekter både i Australien og Europa - f.eks. på festivaler som Edinburgh Fringe. Hun er utrolig begejstret for samfundsteater og kreativitet og ser frem til arbejde med eleverne på The International, når de skal i gang med at skabe deres egne kreative projekter.

Efter at have arbejdet i mange forskellige miljøer som lærer, lagde Sam mærke til at nogle klasselokaler er gladere end andre. Hun underøgte det nærmere og fandt ud af, at et godt sted at læse videre på emnet ville være Danmark. Hun rejste hertil i 2014 og begyndte på læreruddannelsen i Haderslev.

Baseret på det ovenstående, er det derfor måske underligt at høre, at hun skal undervise i Matematik og Naturvidenskab, men faktisk startede hun sit akademiske liv med at læse til ingeniør, og hun har altid påskønnet kunsten at kunne matematik, kemi, fysik og biologi (hendes lille hemmelighed er, at hun gerne vil forstå hvordan alting i verden fungerer og hænger sammen).

“Jeg kan vældig godt lide at inspirere eleverne til at tænke bredt om mulighederne i naturvidenskabens verden; ikke kun hvad det er man kan gøre med den viden, men også hvad man kan drømme om at gøre med den.”

Hun siger også, at “det er vigtigt at eleverne har det sjovt i deres arbejde med videnskab, og at de kan lide at finde ud af mere om verden, uanset hvilket niveau de starter fra. Det er ganske enkelt spændende at vide ting om ting.”

Samantha er også flyttet til Vedersø sammen med sin kæreste.

Focus