Nyhedslisten

Nyheder / Det sker

15-01-2020

Ny leder Danmarks Internationale Efterskole: ”Jeg tænker lidt mere ud af boksen end de fleste"

Den 31. december 2019 stoppede Alex Mason i stillingen som afdelingsleder på The International efter fem gode år i Vedersø, hvor han var en stor del af udviklingen af netop den Internationale afdeling. Det var en sørgelig afsked med gensidige ønsker om god vind fremover. Og den gode vind har i den grad blæst til fordel for The International – Danmarks Internationale Efterskole, der lader til at have fundet en fremragende kandidat til at lede skolen videre på sin rejse – både i Danmark og Internationalt. Det er Kåre Heide-Ottosen, 55, der har takket ja til den spændende stilling.

 

Et spændende koncept

Kåre Heide-Ottosen kommer direkte fra en stilling som forstander på Rydhave Slots Efterskole, som han har været med til at udvikle siden 2016. Derudover har han blandt andet arbejdet i en lang årrække på Tiegens Business College i Odense og været med til at starte og udvikle en international afdeling på Erhvervsakademiet Lillebælt. Nu søger han nye veje på The International, og det er der særligt to grunde til:

”Jeg søgte stillingen, fordi jeg synes, det er et spændende område og en spændende skoleprofil at arbejde med. Jeg har selv beskæftiget mig med det internationale før, og det ville jeg gerne tilbage til. Derudover er noget af det, jeg holder mest af at være sammen med eleverne f.eks. i weekenden og om aftenen, når man er på vagt. Jeg har kunne mærke, at jeg har haft for lidt tid med de unge mennesker de sidste par år. Så det at komme tilbage til at bruge en masse tid sammen med eleverne på skolen har været vigtigt for mig,”  fortæller Kåre Heide-Ottosen og fortsætter:

”Jeg glæder mig til at starte. Jeg skal nok lige have trænet mit engelske, for det er lidt rustent. Men jeg har mange års erfaring, og dem glæder jeg mig til at bruge på The International. Jeg synes, det er spændende det her. Rigtig spændende.”

 

Én stor familie

Kåre Heide-Ottosen vil sammen med sin hustru, Liv, og den yngste af to sønner, Tor, flytte til Herning, hvor Tor spiller ishockey. Den ældste søn, Asbjørn, studerer i Aarhus.

Og netop familie er et nøgleord for Kåre, når det kommer til efterskole: ”Det jeg holder mest af ved efterskoleverdenen, det er det her med at være en del af familien. Det er jo virkelig en stor familie, og det er fantastisk,” udbryder han med et smil.

Han er heller ikke i tvivl om, at han selv kan bidrage positivt til efterskolefamilien:

”Det, jeg nok er god til, er at skabe nogle gode rammer for de unge mennesker. Jeg er god til at skabe et godt studiemiljø, og så tror jeg, at jeg tænker lidt mere ud af boksen end de fleste. For eksempel i forhold til det her med at se muligheder for at skabe vækst.”

 

Mål for fremtiden

Netop vækst er da også et af de helt store mål for den internationale efterskole i Vedersø, hvis man spørger Kåre Heide-Ottosen, hvad han håber på for skolen, og hvad han vil bidrage med.

”Jeg ser frem til at være med til at udvikle afdelingen til at være endnu større international, men også til at være det fortrukne sted for danske elever at komme. Og så blive en del af teamet.

Vi skal først og fremmest have udbredt kendskabet til skolen og det spændende koncept, vi kører. Det glæder jeg mig til at være med til. På den lange bane vil jeg arbejde for, at det kommer til at gå så godt for skolen, at vi måske også kan udvide.”

Et mål, der stemmer godt overens med den øvrige ledelses drømme for skolen:

”Vi håber og forventer, at Kåre kan være med til at fortsætte den positive udvikling, som skolen har været i gang med siden den åbnede i 2016.  Vi er sikre på, at Kåre er den rigtige person til at tage os det næste skridt videre på udviklingsrejsen. Vores fokus er at få udbredt kendskabet i efterskoleverdenen herhjemme. Der er 250 efterskoler at vælge imellem og omkring 30.000, der tager på efterskole. Der er vi sikre på, at jo flere der kender til vores skole, jo flere elever får vi også. For det er virkelig et unikt og spændende tilbud, vi har. Det skulle jo så gerne resulterer i fulde huse og ventelister - og de muligheder det nu engang bringer med sig på sigt,” forklarer Kim Skouborg Jespersen, der er forstander på The International og Vedersø Idrætsefterskole. Han mener i den henseende, at den nye afdelingsleder er et godt match for skolen:

”Der er ingen tvivl om, at Kåres erfaring betyder enormt meget. Både hans efterskole- og ledererfaring og hans track record generelt. Det her med at have taget en efterskole og udviklet den med stor succes, som han har gjort på Rydhave Slots Efterskole. Men også hans baggrund med høj uddannelse, der matcher TI’s profil rigtig godt. Vi har mange lærere, der også er universitetsuddannede. Og så har han jo også arbejdet med netop det internationale før i sin karriere. Så det er et super godt match.”

 

 

 

 

 


Del på facebook