Nyhedslisten

Nyheder / Det sker

21-11-2019

Klaverkoncert, fællesspisning og fint besøg fra Down Under

Torsdag den 21. november. Klokken slår 19.00 og en liflig, men lidt anderledes, duft af mad smyger sig ud af det store skolekøkken på Vedersø Idrætsefterskole og The International. Meat pies og barbeque chicken with mash er på menuen med Lamingtons til dessert. Skolerne har nemlig besøg af 13 australske piger fra en partnerskole i Sydney, Australien. I dag skal de forkæles, ikke kun med mad inspireret af deres hjemland, men også med sød klavermusik fra pianisten Robin Colvill, der blandt andre har spillet for den britiske kongefamilie. Og der er inviteret ekstra gæster fra lokalområder, så gæsterne fra Down Under får muligheden for at mingle med de lokale, og for dem eksotiske, danskere.


“It was really yummy! I loved the dessert, it reminded me of home. And it was really nice to socialize with some local Danes,” fortæller en af de australske gæster Annabel på 16. Hun fortæller videre, at den intime klaverkoncert også var en sjov oplevelse.

Pianist og historiefortæller med humor
Maden er spist, og særligt Lamington kagerne vakte begejstring – og for nogle genkendelse. Det er blevet tid til aftenens underholdning. Klaverets klimren er ikke det eneste, der får eleverne i fortællersalen til at spidse ører. For ind imellem de smukke klaverstykker fra alle verdenshjørner, fortæller pianisten Robin Colvill sit publikum om stykkerne og deres pianister som en ægte historiefortæller med finurlig britisk humor. Det gamle, flotte klaver fra Hornung & Møller, han spiller på, beskriver han som: ”Almost like an old lady, you have to look after her.” 


En af gæsterne fra lokalområdet, Magnus Mosgaard, beskriver efter koncerten pianisten: ”Han har en god tilgang med både autoritet og humor.”
Til trods for, at det næppe er den musik, de lytter til i deres dagligdag, lader de fleste af efterskolens elever til at nyde den lille intime koncert. Særlig begejstring er der, når de genkender et nummer. Da Robin Colvill begynder på et stykke fra Nøddeknækkeren lyder det begejstret: ”Uh, den kender jeg!”. Men størst begejstring skaber det, i hvert fald blandt de danske elever i publikum, da den kendte tema-melodi fra Matador fylder rummet: ”Årh, lige i hjertet,” udbryder en af drengene.
Efter det sidste ekstranummer: ‘In the Hall of the Mountain King’, breder klapsalverne sig igen i salen, som de har gjort det mange gange under koncerten. 


”Det var hyggeligt, og så var det inspirerende både at prøve mad fra en anden kultur og så den klassiske musik, som vi måske ikke høre så meget normalt. Rigtig fedt,” beretter Alberte på 15, der er elev på The International – Danmarks Internationale Efterskole.


Viola Jørgensen, der er en af gæsterne fra lokalområdet, tilføjer: ”Jeg synes, det var fantastisk og fascinerende. Dejligt, at man kan arrangere den slags på en lille lokal efterskole.”


Del på facebook