Nyhedslisten

Nyheder / Det sker

03-10-2019

Et stort internationalt smil i Vedersø

 

Fredag den 4. oktober er World Smile Day, men de to skoler The International – Danmarks Internationale Efterskole og Vedersø Idrætsefterskole valgte at tage forskud på fejringen torsdag den 3. oktober, hvor de sammen kreerede en smiley ud af de næsten 200 elever og medarbejdere fra mere en 25 forskellige lande.

Eleverne fra Vedersø Idrætsefterskole og The International myldrer rundt mellem hinanden i et virvar af glade farver: Gul, blå, rød og sort. På en høj stige står skolernes viceforstander Michel Christensen og dirigerer elever og personale rundt med buldrende stemme: ”Vi skal have flere gule veste herovre til højre! Og blå, vi skal have rykket med jer, ellers bliver den altså skeløjet.” Efterhånden træder et velkendt symbol frem: En neongul smiley.

 

En kæmpe smiley af mennesker

De blåt påklædte danner øjnene, de røde sweatshirts former munden, mens de mange elever klædt i gule veste danner den velkendte runde smileyform, og eleverne i deres sorte regnjakker bliver til smileyens omrids. Ideen til at danne en kæmpe smiley af skolernes mange elever kom fra en af volontørerne på The International Renata Nagy:

 

”Jeg ville gerne have eleverne til at være fælles om at sende et positivt budskab til verden omkring glæden ved smittende smil, venlighed og fællesskab.”

 

Eventet var en succes, trods småproblemer med at få deltagerne til at stå de helt rigtige steder, og det var en fryd at se eleverne samarbejde – og selvfølgelig smile.

 

“Jeg synes, det var ret sjovt at skulle forme en smiley sammen. Billedet er også blevet ret godt, men det bedste var egentlig at samarbejde om det og så alle de grin og smil, der blev spredt imens, nok mest fordi vi var ret forvirrede,” smiler Hjalte Graversen, en af de danske elever på The International.

 

Frederik Brink Uhre, der er elev på Vedersø Idrætsefterskole, er også positiv: ”Jeg er glad for, vi kunne være med. Det er en sjov ide at få de to skoler til at samarbejde, så vi kan lave en kæmpestor smiley.”

 

Den verdensberømte smiley

World Smile Day er blevet fejret siden 1999. Det var amerikanske Harvey Ball, opfinder af selve den smiley, vi i dag kender så godt, der startede begivenheden i sin hjemby Worcester. Han opfandt smileyen i 1963 som et symbol på venlighed og lighed, men følte at symbolets betydning var blevet udvandet af dens popularitet og udbredte benyttelse. Derfor valgte han at starte World Smile Day, der falder den første fredag i oktober hvert år.

År for år er fejringen blevet mere udbredt og har spredt sig fra USA til resten af verden.

 

Bare giv mig et smil

Nu er World Smile Day nået til Vedersø. De to skoler har dog taget lidt forskud på glæderne ved at placere fejringen dagen før, da deres store adventure race afvikles netop den fredag – hvilket nok skal garantere en overflod af smil på selve dagen også.

Næsten 200 elever og medarbejdere med over 25 forskellige nationaliteter samarbejdede om at skabe den største internationale smiley i området som et positivt budskab til verden om den glæde smil og venlighed kan sprede, når man samler sig på tværs af forskelligheder.  

   


Del på facebook