FAQ

Det bliver vi oftest spurgt om

Her er svar på nogle af de spørgsmål, vi oftest møder i forhold til at blive elev på The International.

”Hvor god skal jeg være til engelsk - og skal jeg tale engelsk hele tiden?”

Svar: Du skal ikke have en bestemt karakter i engelsk for at være elev på The International. Du skal derimod have interessen og viljen til at blive bedre til engelsk. Både i fagene og i hverdagen generelt. Du bestemmer selv, hvor stor en udfordring, du vil give dig selv. F.eks. ved at vurdere, hvor mange fag og typer af fag, du vil følge. Vi har engelsk som fællessprog for fællesskabets skyld. Det tillader, at alle kan være med, når vi er sammen. Du kan fint tale dansk med andre på værelset, men hvis der er en person tilstede i gruppen, som ikke taler dansk, så slår man naturligt over på engelsk, så alle er inkluderet. På TI's fællesområder forventer vi, at der snakkes engelsk, så alle er trygge ved at være med. Morgensamling, sang, fortælling, beskeder, mange valgfag osv. vil som i Cambridge fagene foregå på engelsk. Det bliver meget hurtigt en helt naturligt, og du vil opleve at dit engelske sprog lynhurtigt forbedres.

 

”Hvor svært er det at læse IGCSE Cambridgefag?”

Svar: Niveauet ligger på det, der svarer til mellem 9.kl. og 1.G. i forhold til indholdet i f.eks. biologi/kemi/fysik og matematik i Danmark. Nogle Cambridge fag er desuden niveaudelt og man kan vælge at gå til ”Core” (grundlæggende) eller ”Extended” (udvidet) eksamen i nogle fag.

 

”Kan jeg gå 2 år på The International?”

Svar: Det kan du sagtens! Du skal dog sikre dig, at det er et godt valg i forhold til dine fremtidige uddannelsesplaner, da du ikke får 9.kl. FSA eksamen på The International. Cambridge IGCSE fag kan være krævende og nogle elever vælger at bruge 2 år på disse studier.

 

”Er The International kun for elever, der vil læse videre på et engelsksproget gymnasium eller i udlandet?”

Svar: Absolut ikke! The International er lige så meget for elever, der fortsætter i alle former for danske ungdomsuddannelser. Det bliver mere og mere almindeligt, at elever, både på ungdomsuddannelser og i videregående studier, skal læse en del af deres pensum på engelsk. Elever, der har været på The International, har derfor et forspring i forhold til fremtidige studier, rejser og kommunikation generelt i form at udvidede sprogkundskaber.

The International er et vaskeægte efterskoleophold med den ekstra bonus, at det er på engelsk.

 

”Hvad har The International med Vedersø Idrætsefterskole at gøre?”

Svar: The International (TI) er en separat, engelsksproget efterskoleafdeling af Vedersø Idrætsefterskole (VI). The International har sig egen profil, elevbygninger, klasseværelser etc. og deler idrætsfaciliteter med VI.  TI’s elevgruppe har deres egne fællesskaber, skolegang, lærerstab og hverdag. Der er samtidigt mulighed for rammesatte aktiviteter og interaktion med VI elever. I stedet for at udvide VI, som i øjeblikket har elever på ventelister, valgte vi at udvide med TI. Det er vores erfaring at elevtrivsel og faglig succes er bedst garanteret ved at holde elevtallet på max. 128. De grundlægende værdier for begge skoler er de samme. Hvis du har oplevet, at det kan være svært at finde The International på f.eks. Optagelse.dk eller Efterskolen.dk, så er det fordi vi står under Vedersø Idrætsefterskole.

Vi har samme CVR, bestyrelse og lederskab som Vedersø Idrætsefterskole.

Book en rundvisning når det passer jer!

Hvis I bare ikke kan vente på Efterskolernes Dag, Efterskolernes Aften eller Åbent Hus, så er I altid velkomne til en rundvisning når det passer jer!

Udfyld nedenstående formular, og vi kontakter jer hurtigst muligt!Fokus på