Idræt og sport

Spring og boldspil som tilvalg

Vi er så heldigt stillet, at skolen deler faciliteter med Vedersø Idrætsefterskole. Vi tilbyder topmoderne idrætsfaciliteter, hvor du kan dyrke din idræt, som du kender hjemmefra - nogle som linjefag og andre som valgfag. Skolen råder over et moderne fitnesslokale, og der er svømmehal ca. 10 km fra skolen.

Fodbold

Græs under støvlerne, en perfekt glidende tackling og glæden ved at se bolden inde i netmaskerne.Fodbold er både for drenge og piger, og faget kan vælges som både linjefag eller som et valgfag.

Undervisningen består af teknisk træning, hvor vi fx træner tæmninger, finter, sparketeknik og hovedstød. Vi skal også arbejde med den taktiske del indenfor forsvar, angreb og forskellige spilsystemer Uanset hvad, så er én ting sikkert – der kommer masser af fodboldrelevant konditions- og fysisk træning.

Et vigtig element i al vores undervisning og idrætsholdning er, at dygtiggørelse, fællesskab og en sund konkurrenceånd godt kan forenes. Derfor kræver vi ”fair play” af dig som elev i alle spil.

Og ej at forglemme -  der dystes selvfølgelig mod andre skoler, og vi deltager selvfølgelig i efterskolernes forskellige turneringer.

Er du egentlig klar over at vi kan tilbyde vores elever flere baner at spille fodbold på. Vi har anlagt to helt nye baner, fordi vi gerne vil give vores foldboldinteresserede bedre forhold. Vi er jo en skole, der er kendt for vores gode forhold, så derfor er det naturligt, at vi også "sparker" til fodbolden.

International sport

Hvor mange internationale sportsgrene har du prøvet såsom fx cricket, lacrosse og netball ?..... Sikkert ikke mange, men på The International kommer du til dette, da disse sportsgrene er store i mange lande rundt om i verdenen.

Og så kommer du også til at møde din indre "gentleman" i mange af disse spil.

Dans

Er du dans og rytmiske udfordringer, så er dans måske noget for dig. Ingen tvivl om at dans er med til at udvikle lige fra motorik, indlæring og har en stor indflydelse på ens velvære og humør.

Du vil blive udfordret inden for mange genre af dansen ligefra det traditionelle til mere moderne dans, der er oppe i tiden. Det bliver dansetimer, hvor du oplever, at der er fuld fart over feltet.

 

Rytmisk gymnastik

Som valgfag er formålet i rytmisk gymnastik først og fremmest at opøve ens gymnastiske færdigheder og kunnen.

Du kommer til at stifte bekendtskab med forskellige former for opvarmning og grundtræning, bevægelser over gulv, små sammensætninger og rytmiske serier, hvor der fokuseres på forskellige rytmer, tempi, kropsudtryk samt udnyttelse af rum og planer.

Brug af forskellige slags håndredskaber og mødet med forskellige stilarter indenfor funk og hiphop ligger også i timerne.

Spring/Tumbling

Tilbydes som valgfag hvor du i gennem undervisningen vil opnå en oplevelse af personlig og fælles dygtiggørelse indenfor springgymnastikken, parkour og tumbling. Indholdet er opvarmning til musik, træning af grundspring og sværere spring afhængig af dit og det pågældende holds niveau.

Skolens faciliteter udgør gymnastikhallen og springcenteret, hvor 3 grave, 15 m HGB fiberbane, 15 m Air-Track Pro, 2 stk Airtrack Pro á 7,5m, Mega-Plus bane, Fast-Track m/vario, 5 stortrampoliner, Flick-bungy´s, stor trampolinbungy´s, Pegasus, Dorado, MD- og PE-minitrampoliner, 3 softmåtter og alverdens andre redskaber, som altid står fremme klar til brug i undervisning og fritid, bliver det det sandt springmekka.

Volleyball

Et fedt og sjovt boldspil, som stiller krav til koncentration og sammenspil. Har du ikke prøvet det før, så er chancen der nu.

Vi skal i gennem forskellige øvelser opøve og træne slag og spil-systemer for at få så stor en glæde af spillet som muligt. Undervisningen består af den tekniske træning med fx fingerslag, baggerslag, smash og serveformer. Dernæst også af den taktiske træning indenfor servemodtagning, forsvarsopstilling, angrebsopbygninger. Du vi også møde volleyballrelevant konditions- og fysisk træning.

Et vigtig element i al vores undervisning og idrætsholdning er, at dygtiggørelse, fællesskab og en sund konkurrenceånd godt kan forenes. Derfor kræver vi ”fair play” af dig som elev i alle spil.

Og ej at forglemme -  der dystes selvfølgelig mod andre skoler, og vi deltager selvfølgelig i efterskolernes forskellige turneringer.

Pssstt… Fik vi nævnt, at vi om sommeren selvfølgelig benytter vores 2 beachvolleybaner?

Motionsrum

I skolens motionsrum kan du træne, genoptræne eller vedligeholde din form og styrke. Motionsrummet står altid til rådighed for skolens elever,. Motionsrummet er ligeledes et rum, der altid summer af liv og energi.