Idræt og sport

Masser af boldspil og øvrig idræt som valgfag

Vi deler faciliteter og valgfag med Vedersø Idrætsefterskole og kan dermed tilbyde topmoderne idrætsfaciliteter, hvor du kan dyrke din idræt, som du kender hjemmefra - både på højt niveau og for hyggens skyld. Følg ovenstående link for beskrivelser af endnu flere valgfag!

Fodbold

Fodbold på højeste niveau - men med plads til alle!Fodbold er både for drenge og piger, og faget kan vælges som både linjefag eller valgfag.

Undervisningen består i høj grad af teknisk træning, hvor vi bl.a. træner 1. berøringer, vendinger, finter, driblinger og sparketeknik, men vi arbejder selvfølgelig også med den taktiske del indenfor forsvar, angreb, løbemønstre og forskellige spilsystemer. Vi spiller med i Skoleligaen og den bedste efterskolerække i Danmark, så der er masser af kampe på højeste niveau. Derfor vil fodboldrelevant konditions- og fysisk træning også være en del af træningspassene, så vi er skarpe, når det gælder.

Et vigtig element i al vores undervisning og idrætsholdning er, at dygtiggørelse, fællesskab og en sund konkurrenceånd godt kan forenes. Derfor kræver vi ”fair play” af dig som elev i alle spil. Vi spiller både kampe på højeste niveau og med vores naboskoler i god sportsånd, så der er kampe for alle - både drenge og piger, 1. og 3. hold, og alle er lige vigtige for os, for vi er ikke elitære i vores tilgang til idræt og sport!

Vi har ikke mindre end 3 fodboldbaner, så vi kan spille udendørs næsten året rundt. Om vinteren foretrækker vi dog at trække indendørs og bruge vores 2 idrætshaller, samtidig med at vi låner kunstgræsbanerne i Ringkøbing og Spjald, som vi har et godt samarbejde med. Vi gør meget ud af, at det er helt ok at dyrke flere interesser, og mange af vores elever spiller mest fodbold efterår og forår, hvor vi har op til 4 træninger om ugen, mens de vælger at supplere med andre interesser om vinteren, hvor de måske kun spiller fodbold 1-2 gange om ugen - det kan lade sig gøre, fordi vi har 3 valgfagsperioder, hvor man kan vælge frit og kombinere fuldstændig som man vil.

Dans

Du vil i undervisningen møde mange forskellige genrer og stilarter inden for både moderne og ballet samt de fede streetsyles. Hiphop, jazz, lyrical, funk og locking, moderne, house, impro, waacking and the list goes on! Der vil i undervisningen løbende indgå teoretiske oplæg om dansens historie og sammenhænge, og der vil selvfølgelig blive arbejdet med koreografiske sammensætninger og mindre shows.

Du vil gennemgående møde eksterne undervisere, som hver især er særligt seje til den type dans, de kommer og underviser i. De har alle beskæftiget sig med dans i mange år, og flere af dem har danseuddannelser fra Danmark eller udlandet. De er toppen af poppen!

Uanset om du er nybegynder eller øvet danser er du meget velkommen. Det eneste, der tæller, er lysten og modet til at kaste dig ud i det og slippe dig selv fri 4 timer om ugen.

Rytmisk gymnastik

Som valgfag er formålet i rytmisk gymnastik først og fremmest at opøve ens gymnastiske færdigheder og kunnen.

Du kommer til at stifte bekendtskab med forskellige former for opvarmning og grundtræning, bevægelser over gulv, små sammensætninger og rytmiske serier, hvor der fokuseres på forskellige rytmer, tempi, kropsudtryk samt udnyttelse af rum og planer.

Brug af forskellige slags håndredskaber og mødet med forskellige stilarter indenfor funk og hiphop ligger også i timerne.

Spring/Tumbling

Tilbydes som valgfag hvor du i gennem undervisningen vil opnå en oplevelse af personlig og fælles dygtiggørelse indenfor springgymnastikken, parkour og tumbling. Indholdet er opvarmning til musik, træning af grundspring og sværere spring afhængig af dit og det pågældende holds niveau.

Skolens faciliteter udgør gymnastikhallen og springcenteret, hvor 3 grave, 15 m HGB fiberbane, 15 m Air-Track Pro, 2 stk Airtrack Pro á 7,5m, Mega-Plus bane, Fast-Track m/vario, 5 stortrampoliner, Flick-bungy´s, stor trampolinbungy´s, Pegasus, Dorado, MD- og PE-minitrampoliner, 3 softmåtter og alverdens andre redskaber, som altid står fremme klar til brug i undervisning og fritid, bliver det det sandt springmekka.

Volleyball

Et fedt og sjovt boldspil, som stiller krav til koncentration og sammenspil. Har du ikke prøvet det før, så er chancen der nu.

Vi skal i gennem forskellige øvelser opøve og træne slag og spil-systemer for at få så stor en glæde af spillet som muligt. Undervisningen består af den tekniske træning med fx fingerslag, baggerslag, smash og serveformer. Dernæst også af den taktiske træning indenfor servemodtagning, forsvarsopstilling, angrebsopbygninger. Du vi også møde volleyballrelevant konditions- og fysisk træning.

Et vigtig element i al vores undervisning og idrætsholdning er, at dygtiggørelse, fællesskab og en sund konkurrenceånd godt kan forenes. Derfor kræver vi ”fair play” af dig som elev i alle spil.

Og ej at forglemme -  der dystes selvfølgelig mod andre skoler, og vi deltager selvfølgelig i efterskolernes forskellige turneringer.

Pssstt… Fik vi nævnt, at vi om sommeren selvfølgelig benytter vores 2 beachvolleybaner?

Motionsrum

I skolens motionsrum kan du træne, genoptræne eller vedligeholde din form og styrke. Det er også her vi ruller spinningcyklerne frem og fyrer den af til høj musik og fede videoer med inspirerende instruktører. Motionsrummet står altid til rådighed for skolens elever, og det er et rum, der altid summer af liv og energi.